• Nema proizvoda u košarici.

Green & Moss Design

Što je ekološki dizajn interijera?

Ekološki dizajn interijera, poznat je i kao održivi dizajn interijera ili zeleni dizajn interijera, odnosi se na pristup dizajnu koji ima za cilj smanjiti negativan utjecaj na okoliš i promicati održivost u unutarnjem uređenju prostora. Pri tome, mi u Budigreen-u upotrebljavamo ekološki prihvatljive materijale te se koristimo tehnikom i strategijom kako bi se stvorili zdravi, funkcionalni i estetski privlačni prostori.

Što je stabilizirano bilje?

Stabilizirano bilje je vrsta biljnog aranžmana koji je tretiran posebnim postupkom kako bi zadržao svoj prirodni izgled i svježinu tijekom dužeg vremenskog razdoblja, bez potrebe za zalijevanjem, održavanjem ili upotrebom svježeg bilja. Ovaj postupak uključuje zamjenu vode i prirodnih sokova u biljkama posebnim konzervacijskim sredstvima koja sprječavaju raspadanje i propadanje bilja.

Stabilizirano bilje može biti različitih vrsta, uključujući lišće, cvijeće, grmlje, mahovinu, drvo i druge biljne materijale. Ono se koristi u različite svrhe, kao što su ukrasi u interijerima, vertikalni vrtovi, zidne instalacije, dekoracija za događaje ili kao sastavni dio arhitektonskog dizajna.

Prednosti dizajna interijera stabiliziranim biljem?

Dizajn interijera stabiliziranim biljem može pružiti brojne prednosti.

 1. Estetska privlačnost: Stabilizirano bilje zadržava svoj prirodni izgled, boje i oblike, što ga čini estetski atraktivnim za korištenje u dizajnu interijera. Može dodati prirodni element u prostor, stvarajući ugodnu i svježu atmosferu.
 2. Niski zahtjevi za održavanjem: Za razliku od svježeg bilja, stabilizirano bilje ne zahtijeva zalijevanje, osvjetljavanje ili održavanje, što ga čini praktičnim za upotrebu u unutarnjim prostorima ili drugim okruženjima gdje održavanje živog bilja može biti zahtjevno ili nemoguće.
 3. Trajnost: Stabilizirano bilje je tretirano posebnim postupkom koji mu omogućuje da zadrži svoj izgled i svježinu tijekom dužeg vremenskog razdoblja, što ga čini trajnim rješenjem za dekoraciju interijera. Ne mora se zamjenjivati ili održavati kao svježe bilje, što može smanjiti potrebu za redovitim promjenama ili obnovama.
 4. Prilagodljivost: Stabilizirano bilje može se koristiti na različite načine u dizajnu interijera, kao što su zidne instalacije, vertikalni vrtovi, aranžmani na stolovima ili kao dio drugih dekorativnih elemenata. Može se prilagoditi različitim stilovima, temama ili koloritima prostora te se može koristiti kao središnji ili dodatni element dizajna.
 5. Ekološka svijest: Korištenje stabiliziranog bilja u dizajnu interijera može biti ekološki svjesna opcija jer ne zahtijeva korištenje svježe vode, pesticida ili drugih kemikalija koje se često koriste u uzgoju ili održavanju živih biljaka. Također može smanjiti potrebu za zamjenom bilja koje se često koristi u svježem stanju, što može smanjiti negativni utjecaj na okoliš.
 6. Allergen-friendly: Stabilizirano bilje može biti dobra opcija za osobe koje su osjetljive na pelud ili alergene koji se mogu nalaziti u svježem bilju. Stabilizirano bilje je tretirano kako bi se smanjili ili eliminirali alergeni, što ga čini pogodnim za upotrebu u interijerima bez izazivanja alergijskih reakcija.

Green & Moss Design u zelenim zidovima

Green & Moss Design, također poznat kao dizajn s mahovinom, može biti jedan od atraktivnih elemenata u zelenim zidovima. Mahovina je vrsta biljke koja se često koristi u zelenim zidovima zbog svoje prirodne i teksturalne privlačnosti, kao i niske potrebe za održavanjem. Green & Moss dizajn može dodati dodatnu dimenziju zelenim zidovima, pružajući prirodni izgled i osjećaj.

Evo nekoliko načina kako se green & moss design može koristiti u zelenim zidovima:

 1. Green & Moss zidovi: Cijele površine zelenih zidova mogu biti prekrivene mahovinom, stvarajući jedinstven i prirodan izgled. Mahovina može biti postavljena na posebne podloge ili mreže koje su pričvršćene na zid, te može biti uređena u različite uzorke, boje ili teksture, ovisno o željenom dizajnu.
 2. Mahovinske slike: Mahovina se može koristiti za stvaranje slika ili uzoraka na zelenim zidovima. Mahovina različitih boja može se oblikovati u željeni dizajn, kao što su logotipi, grafike, ili apstraktne slike, pružajući jedinstveni izgled zelenih zidova.
 3. Mahovinske panele: Mahovina se može koristiti u obliku panela koji se mogu postaviti na zid kao dekorativni elementi. Mahovinski paneli mogu biti različitih veličina, oblika i boja, te se mogu koristiti za stvaranje zanimljivih i teksturalno bogatih dizajna na zelenim zidovima.

Prednosti korištenja green & moss design-a u zelenim zidovima uključuju prirodni izgled, nisku potrebu za održavanjem (mahovina ne zahtijeva zalijevanje ili održavanje), poboljšanje estetske vrijednosti prostora te doprinos ekološkoj svijesti.

Standardna ponuda i oblici

U našoj standardnoj ponudi predstavljamo vam jedinstveno stabilizirano bilje dekorirano u obliku šesterokuta, kvadrata ili kruga koji dolaze u 2 ili 3 standardizirane veličine (svaki u svojoj S; M i/ili L veličini) i 3 modela izrade (lišaj, mix moss, šumski)

VELIČINE:

 • šesterokuti:38cm,50cm, 100cm (ostale dimenzije po narudžbama)
 • kvadrati:50x50cm, 50x100cm (ostale dimenzije po narudžbama)
 • krugovi:ø50cm, ø100cm (ostale dimenzije po narudžbama)

Ovi estetski privlačni oblici omogućavaju vam da istaknete ljepotu biljaka  i interijera na jedinstven način.
Naša kolekcija standardne ponude sadrži raznolike vrste stabiliziranog bilja, pa možete odabrati ono koje najbolje odgovara vašim potrebama i željama. Svaki primjerak pažljivo je izrađen kako bi zadržao svježinu, elastičnost, boje i mirise biljaka, pružajući vam dugotrajno iskustvo uživanja.
Bilo da ste ljubitelj biljaka koje opuštaju um i tijelo, ili tražite biljke koje vam mogu pomoći u dekoraciji i postizanju „wow efekta“ u vašim interijerima, naći ćete širok spektar opcija za svoje individualne potrebe.
S našim oblicima od stabiliziranog bilja možete jednostavno stvoriti unikatne dekoracije, dodati dašak prirode u vaš dom, ured ili pokloniti  svojim voljenima poseban i prirodan dar.
Pridružite se mnogim zadovoljnim kupcima koji su već otkrili ljepotu i praktičnost stabiliziranog bilja u obliku šesterokuta. Oplemenite svoj prostor s prirodom koja traje i istaknite svoj osobni stil.

 

Preporuke za održavanje green & moss design-a kod zelenih zidova

Budigreen vam daje nekoliko općih preporuka za održavanje green & moss design-a na zelenim zidovima:

 1. Minimalna izloženost direktnom sunčevom svjetlu: Mahovina obično preferira svjetlo koje je indirektno ili difuzno, pa je poželjno izbjegavati izlaganje green & moss design-a direktnom sunčevom svjetlu kako bi se spriječilo njegovo sušenje ili blijeđenje.
 2. Održavanje optimalne vlažnosti: Mahovina zahtijeva odgovarajuću vlažnost kako bi ostala zdrava i atraktivna. Prekomjerna suhoća može uzrokovati sušenje mahovine, dok prekomjerna vlaga može dovesti do truljenja ili pojave plijesni. Preporučuje se korištenje ovlaživača zraka kako bi se održala optimalna vlažnost.
 3. Izbjegavanje dodira: Mahovina je osjetljiva biljka i može se oštetiti prilikom direktnog dodira ili nepotrebne manipulacije. Preporučuje se izbjegavanje dodira s green & moss design-om kako bi se očuvala njegova prirodna tekstura i izgled.
 4. Redovito praćenje i čišćenje: Preporučuje se redovito praćenje green & moss design-a kako bi se uočili eventualni problemi kao što su sušenje, truljenje ili pojave plijesni, te ih adekvatno rješavati. Također, može biti potrebno povremeno čišćenje mahovine od prašine ili prljavštine kako bi se očuvala njegova svježina i ljepota.
 5. Pratite naše upute: Važno je pratiti upute proizvođača u vezi s održavanjem green & moss design-a kako biste osigurali najbolje rezultate i dugotrajnost.

Pravilno održavanje green & moss design-a na zelenim zidovima ključno je za njegovu dugotrajnost i estetsku privlačnost. Ako niste sigurni kako pravilno održavati green & moss dizajn, slobodno nam se obratite i vrlo rado ćemo vam pomoći.

Green & Moss design odlično se uklapa u turističke objekte, ugostiteljske i korporativne objekte, uredske prostore, domove, zapravo, uklapaju se gdje god poželite.

Ukoliko ste zainteresirani za uređenje interijera našim green & moss design-om i želite li oplemeniti, ozeleniti i priuštiti si osobni komadić prirode– slobodno nam se obratite.